کارگاه تخصصی خودروهای متصل

برگزاری کارگاه تخصصی خودروهای متصل با همکاری گروه دلفین و ایدرو

روز شنبه 8 بهمن 1401، کارگاه تخصصی خودروهای متصل با همکاری گروه دلفین و سازمان ایدرو، برگزار شد. هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی، تقویت توانایی‌ها و تأکید بر نقش کلیدی تمام استارتاپ‌های فعال و بازیگران این حوزه، از جمله سازمان «گسترش و نوسازی صنایع ایران» در فراهم کردن و گسترش زیرساخت‌های لازم برای توسعه‌ی فناوری و تکنولوژی‌های پیشرفته و نوظهور صنعت خودرو، مانند خودروهای متصل، برقی و خودران است.

شرکت‌کنندگان در کارگاه

مدیر دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه‌ی مرکزی، معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری تهران، ریاست سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، سرپرست معاون نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری، مدیر دفتر حمل‌ونقل و ترافیک وزارت کشور، مدیرعامل شرکت سایپا، شرکت ایران خودرو، پارس خودرو، ایران خودرو دیزل، گروه بهمن، ساپکو، ایساکو، جتکو، سایپا دیزل، سایپا یدک و مگفا، تنها بخشی از شرکت‌کنندگان در این کارگاه تخصصی بودند.

محمدمهدی شیران، مدیرعامل گروه دلفین در کارگاه تخصصی خودروهای متصل

هدف از برگزاری این کارگاه

تمام تلاش برگزارکنندگان این کارگاه یک روزه بر این بود که فرصت‌های فراوانی که برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های خصوصی وجود دارد را برای فعالان این حوزه، مطرح کرده و زمینه‌های لازم را برای رشد و توسعه‌ی صنعت جذاب خودروهای متصل در کشور، ایجاد کنند. همچنین نیازها و زیرساخت‌های لازم در کشور، برای توسعه‌ی هرچه بیشتر اکوسیستم خودروهای متصل به‌طور کامل شرح داده شد و راه‌حل‌ها و چگونگی تحقق این نیازها در حوزه‌ی زیرساخت‌های انرژی و ارتباطات، ارائه داده شد.

یکی دیگر از اهداف برگزاری این کارگاه، ایجاد چشم‌انداز و الزامات ایجاد زیرساخت‌های فناوری و اطلاعات، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در حوزه‌هایی مانند حوزه‌های اینترنت، رادیویی و مخابرات است. در همین راستا، نقش‌های بازیگران مختلف اکوسیستم خودروهای متصل از جمله OEMها (تولیدکنندگان اصلی تجهیزات خودرویی)، اپراتورها و…، همزمان با توسعه‌ی فناوری‌های جدید صنعت خودرو مانند خودروهای متصل، توضیح داده شد.

کارگاه تخصصی خودروهای متصل

مدرسان این کارگاه، مهندس محمدمهدی شیران و آقای حسین نوریان، ابتدا نگاهی به تاریخچه‌ی خودروهای متصل و ماهیت آن انداختند و سپس معماری اطلاعات در این اکوسیستم را شرح دادند. در انتها نیز بعد از بررسی چند نمونه‌ی اکوسیستم خودروهای متصل در جهان، چالش‌های پیاده‌سازی آن را در ایران، زیر ذره‌بین بردند.

سرفصل‌های این کارگاه تخصصی به شرح زیر بود:

  • مفهوم و تاریخچه‌ی خودروهای متصل
  • بررسی سرویس‌های خودروهای متصل
  • کارگاه ارزیابی و تهیه‌ی نقشه‌ی سرویس‌ها
  • تحلیل مدل و اکوسیستم خودروهای متصل
  • بررسی چند نمونه‌ی اکوسیستم ‌خودروهای متصل در جهان
  • چالش‌های پیاده‌سازی پروژه‌ی خودروهای متصل در ایران

رونمایی از کتاب “خودروهای متصل، مقصد نهایی”

در انتها نیز، یک نسخه از اولین کتاب خودروهای متصل با نام «خودروهای متصل، مقصد نهایی» ترجمه و تألیف گروه دلفین، در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت. اگر شما هم علاقه‌مند به این موضوع هستید می‌توانید برای دانلود کتاب «خودروهای متصل، مقصد نهایی»، به لینک زیر مراجعه کنید.

دانلود کتاب خودروهای متصل، مقصد نهایی

محتوای جدول