گروه دلفین، برگزیده‌ی 3 محور اصلی ارزیابی ملی تحول دیجیتال

روز سه‌شنبه 4 بهمن 1401، مراسم اختتامیه‌ی ششمین دوره‌ی ارزیابی ملی تحول دیجیتال در دانشکده‌ی مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم که جمعی از شرکت‌های پیشرو در پیاده‌سازی تحول دیجیتال در حوزه‌های مختلف، گردهم آمده بودند، برگزیدگان در محور‌های مختلف، توسط کمیته‌ی ارزیابی مشخص شدند. گروه دلفین، موفق شد تقدیرنامه‌ی اهتمام را در 3 محور رهبری، نوآوری و زبدگی دیجیتال را از آن خود کند.

تقدیرنامه اهتمام به رهبری دیجیتال شرکت دلفین اسپادانا تقدیرنامه سطح 3 اهتمام به زُبدگی دیجیتال شرکت دلفین اسپادانا تقدیرنامه اهتمام به نوآوری دیجیتال شرکت دلفین اسپادانا

طاهر روشندل، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، مهدی شامی‌زنجانی، دبیر علمی ارزیابی ملی تحول دیجیتال و جمعی از مسئولان و نمایندگان شرکت‌های مختلف، بخشی از شرکت‌کنندگان در این اختتامیه بودند. به گفته‌ی مهدی شامی‌زنجانی، سه محور زبدگی، نوآوری و رهبری، محورهای اصلی این ارزیابی هستند. همچنین، اشاره کرد که هدف از برگزاری چنین ارزیابی ملی، مفهوم‌سازی و نگاه چندبعدی مدل‌محور، جریان‌سازی، فرهنگ‌سازی و تقدیر از برگزیدگان محورهای مختلف، است.

نگاهی به ارزیابی ملی تحول دیجیتال

محمدمهدی شیران، مدیرعامل گروه دلفینارزیابی ملی تحول دیجیتال، با هدف ممیزی، ارائه بازخورد و درنهایت معرفی سازمان‌های پیشرو در تحول دیجیتال طراحی شده است. یکی از اهداف عمده‌ی این ارزیابی، ایجاد زمینه‌ای مناسب برای تبادل تجارب موفق بین سازمان‌ها، رهبران و متخصصین این سازمان‌ها است.

پنج دوره‌ی گذشته‌ی این ارزیابی، با حضور 70 سازمان معتبر و مطرح کشور، در دانشکده‌ی مدیریت دانشگاه تهران برگزار شده و از برندگان هر دوره تقدیر به عمل آمده است. در ارزیابی، پیش از ممیزی، کارگاه آموزشی تحول دیجیتال برگزار و به هریک پس ارزیابی نیز گزارش بازخورد اختصاصی به صورت تفصیلی ارائه شد تا با بهره‌گیری از توصیه‌های ارائه شده در این گزارش، بتوانند مسیر بلوغ دیجیتال خود را موفق‌تر طی کنند.

محورهای ارزیابی ملی تحول دیجیتال

نوآوری دیجیتال

در این محور، ابتکار و پروژه‌ی دیجیتال کاندید شده از سوی سازمان شرکننده در ارزیابی، از منظر نوآوری ممیزی خواهد شد.

رهبری دیجیتال

در این محور، مدیر ارشد دیجیتال کاندید شده از سوی سازمان شرکت‌کننده، ارزیابی خواهد شد.

زُبدگی دیجیتال

در این محور، بلوغ دیجیتال سازمان شرکت‌کننده ارزیابی خواهد شد. زبدگی دیجیتال، میزان مطلوبی از بلوغ دیجیتال است که در آن، سازمان با محوریت فناوری‌های نوین اطلاعاتی، به سطح قابل توجهی از عملکرد، بهره‌وری، تجربه‌ی جذاب مشتری و در نهایت سودآوری دست یافته است.

اهداف برگزاری ششمین ارزیابی ملی تحول دیجیتال

از جمله اهداف برگزاری ارزیابی ملی تحول دیجیتال، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد اکوسیستم ارزیابی مستمر تحول دیجیتال در کشور
  • شناسایی و معرفی سازمان‌های پیشروی کشور در حوزه‌ی تحول دیجیتال
  • بهبود و ارتقای فرهنگ ارزش‌آفرینی دیجیتالی در فضای کسب‌وکار کشور
  • افزایش آگاهی و بینش در بدنه‌ی مدیریتی سازمان‌های کشور در خصوص اهمیت و جایگاه تحول دیجیتال
  • تشویق سازمان‌ها به انجام فرایند خودارزیابی و شناسایی نقاط ضعف و فرصت‌های بهبود خود در زمینه‌ی تحول دیجیتال
  • ارزیابی وضعیت تحول دیجیتال شرکت‌کنندگان توسط ممیزان خبره و ارائه گزارش بازخورد به سازمان‌ها در راستای بهبود وضعیت بلوغ دیجیتال آن‌ها

تحول دیجیتال، روندی اجتناب‌ناپذیر در جهان

تحول دیجیتال (Digital transformation) روندی اجتناب‌ناپذیر است که در جهان به‌سرعت تغییرات و دگرگونی‌های عظیمی را در شرکت‌ها، سازمان‌ها و حتی فعالیت‌های روزمره‌ی شهروندان، ایجاد کرده است. امروزه در ایران نیز بسیار به تحول دیجیتال پرداخته شده و حتی سازمان‌های زیادی روی اجرای آن، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده‌اند. بسیاری از سازمان‌ها مانند بانک‌ها، بیمه‌ها، خودروسازها، خرده‌فروش‌ها، هتل‌ها، شرکت‌های حوزه نفت، گاز و…، با پیاده‌سازی و بهره‌گیری از نتایج فوق‌العاده‌ی تحول دیجیتال، به دنبال دستیابی به سطوح بالاتر عملکرد، بهره‌وری، نوآوری و رضایت مشتری هستند.

تعداد دیگری از سازمان‌ها از همان ابتدا، فعالیت خود را در بستر فناوری و تکنولوژی‌های روز آغاز کردند و اکنون با پیشرفت هرچه بیشتر در اجرای تحول دیجیتال در تمام بخش‌های خود، مزیت رقابتی قابل توجهی را در مقابل رقبای خود ایجاد می‌کنند. ایجاد تحول و دگرگونی در همه‌ی بخش‌های مختلف، برای هر سازمانی که به‌ فکر بقا و پیشرفت خود هستند، الزامی است.

محتوای جدول